Gadeliv i Aarhus

Når du booker en povertywalk eller et foredrag, sker det igennem foreningen Gadeliv i Aarhus.

Forening Oplysning Om Gadeliv, i daglig tale ‘Gadeliv’ blev stiftet i september 2011 i de fysiske rammer af det kommunale værested ‘Værestedet’ i Aarhus. Foreningen blev dengang stiftet for at kunne starte projektet PovertyWalk. Projektet kan nemlig ikke rummes i en almindelig kommunal ramme, hvor blandt andet kontanter er afskaffet. Stifterne af Gadeliv var alle medarbejdere eller tidligere medarbejdere i det kommunale Værestedet, der havde et ønske om at kunne tilbyde brugerne en meningsfuld beskæftigelse, hvor de umiddelbart kunne gøre brug af deres viden om at leve på gaden. Fra 1. august 2021 rykkede Gadeliv i egne lokaler og kappede navlestrengen til Værestedet med egne ansatte. 

PovertyWalk-projektet viste sig hurtigt at være bærende. Antallet af PovertyWalks er vokset fra år til år, og de sidste tre år har vi gennemført 709 ture og foredrag hvert år fra 2019-2021 med coronaens begrænsninger. En succes der hænger nøje sammen med, at mange af guiderne har udviklet sig fra modløse brugere til kompetente medarbejdere med flair for formidling. Det gav vores lille forening mod på at skabe nye arbejdsfællesskaber med plads til udvikling og beskæftigelse til så mange som muligt.

I dag rummer foreningen følgende arbejdsfællesskaber: Povertywalk, SydhavnsPedeller og Pant for Pant. Desuden har Gadeliv siden efteråret 2016 drevet Herberget Skrænten. Skrænten har til huse i et tidligere fritidshjem og råder dertil over 5 campingvogne. Desuden har Gadeliv i to perioder under COVID-19 haft hjemløse boende på DanHostel i Aarhus. Et projekt der er blevet muligt i et samarbejde med Hus Forbi.

Ved siden af ovenstående arbejder vi projektorienteret med mindre aktiviteter omkring temaerne naboskab i Sydhavnen, demokrati, kultur og formidling af socialt udsattes liv og situation.

Besøg www.gadeliv.org for at læse mere om foreningens projekter.