Gadeliv i Aarhus

Når du booker en povertywalk eller et foredrag, sker det igennem Foreningen Gadeliv i Aarhus.

Foreningen Gadeliv arbejder med social beskæftigelse for socialt udsatte.

Vores mål er at skabe øget livskvalitet for særligt socialt udsatte gennem en meningsfuld hverdag skabt af arbejdsfællesskaber, der giver økonomisk gevinst, tro på egne evner og udvidet socialt liv.

Gadeliv blev stiftet i september 2011 for at kunne starte projektet PovertyWalk. Det blev hurtigt en succes, og Povertywalk gav lyst til mere.

I 2024 rummer foreningen seks arbejdsfællesskaber, og to alternative boligformer for hjemløse. Desuden har vi fokus på demokrati og kultur, og arrangerer foredrag, demokratidage og kulturdage med fokus på gadelivets mennesker. Vi driver desuden en social bank.

Arbejdsfællesskaberne PoveryWalk, SydhavnsPedeller og Pant for Pant er alle økonomisk selvbærende. Dertil samarbejder vi med Århus Kommune om projektet Aktivt Naboskab og  indflytningsfunktion under Århus kommunes Housing first enhed.

Vores to alternative boligformer er Herberget Skrænten, som vi har drevet selvstændigt siden 2016 uden udefrakommende støtte, og siden februar 2024 har vi været sociale viceværter på Klyngehusene Levefællesskabet, som er under Århus Kommune.

Besøg www.gadeliv.org for at læse mere om foreningens projekter.